Nem is húznám a szavakat, kortyoljunk is bele azonnal a szubjektív kóstolásom poharába.
Bár opálos-aranysárga színe a klasszikus IPA-kat idézi, az első kortyok után kiderül, hogy a hangsúly már közel sem annyira a klasszikus keserű komlózáson van. Részben inkább a mostanában divatos, trópusi gyümölcsös vonalat követi (ananász, mangó) mely mellé mi némi mazsolás és őszibarackos ízt is éreztünk.
A gyümölcsös karaktert szépen kiegészíti a szájhoz tapadó, olajos-aromás érzet, melyhez a jó minőségű komlók(Citra, Mosaic) mellett feltehetően a főzéshez használt zabmaláta is jelentősen hozzájárult.
A kötelező IPA-s komlós keserűsség leginkább az utóízben érezhető, de ott sem tolakódan.
Összességében egy kellemes, könnyen iható és értelmezhető IPA-t kóstolhattunk, amely elkerüli a szélsőségeseket, így sokak kedvence lehet.
A kóstolás a Budai Sörfeszt-en történt és a Neked Csak Dezső standjának köszönöm a csapolást – Monostori Ákos.
Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Gasztrokultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!