Ikon a Gourmet Fesztiválon

Ikon a Gourmet Fesztiválon

Az Ecocatering meghívására fotóztunk a Gourmet Fesztiválon és bizony Debrecen ikonikus étterméhez is elértünk fotós-kóstoló-beszélgető túránk során.

Gasztrokult: Sziasztok. Kérlek, meséljetek az olvasóinknak egy kicsit magatokról, hogy kik vagytok és kit képviseltek?

Ikon: Durbák Norbert vagyok, az Ikon étterem séfje. Felettem, mint kreatív séf Pataki Péter áll most ténylegesen az Ikon csapatában. Debrecenből jöttünk ide a budapesti Gourmet Fesztiválra, és Debrecenben mondhatni a gasztronómia zászlóshajója vagyunk.

Ecocatering a tiszta, élhető környezetért.
Ecocatering a tiszta, élhető környezetért.

Gasztrokult: Prioritás a szakmában?

Ikon: Hitvallásunknak tartjuk a szezonalitást, illetve a kistermelőkkel való kéz a kézben történő munkát, odafigyelünk arra hogy a jó minőséget nyújtsunk a helyi értékeket támogatásával.

Gasztrokult: Erre nektek “menütök” is van, ha jól tudom.

Ikon: Igen. Példaként említeném a 30 kilométeres menünket, amihez a térségben 30 kilométeren belül fellelhető nyersanyagokat használjuk fel, azokkal dolgozzunk, illetve alkotunk az étteremben.

BUBLAB - Budapest • plants, deco & other awesomnessBUBLAB – Budapest • plants, deco & other awesomness

Gasztrokult: Ha jól tudom visszatérő nagy kedvenccel is érkeztetek.

Ikon: Most három étellel készültünk, első körben a Debreceni párossal, ami ugye elmaradhatatlan. Minden évben hozzuk – szeretik hála Istennek.

Ikon a Gourmet Fesztiválon (2)
Ikon a Gourmet Fesztiválon (2)

 

Magas hatóanyagtartalmú, szakértői fejlesztésű natúrkozmetikumok - kattints és szépülj velünk egészségesen!
Magas hatóanyagtartalmú, szakértői fejlesztésű natúrkozmetikumok – kattints és szépülj velünk egészségesen!


Gasztrokult
: Egy újragondolt étellel is előrukkoltatok…
Második kőrben egy főételt hoztunk, viccesebb megfogalmazásban: egy “nem nyírségi gombóclevest”, ami igazából a nyírségi gombócleves főétellé átírt változata. Ugyanúgy megtalálható benne minden nyersanyag, hozzávaló, ami a leveshez kell, csak itt a burgonyagombócot krokettként használtuk fel, a borjú nyakat szelethúsként, és csináltunk hozzá egy meleg leveshabot.

Ikon a Gourmet Fesztiválon
Ikon a Gourmet Fesztiválon

Gasztrokult: A kedvencemhez érkeztünk, a desszerthez! Nálatok mi lesz a tányéromon?

Ikon: Desszertnek, mivel itt a Gourmet-en a gombóc és a kaviár a téma, ezért tápiókagyöngyöt főztünk egy tál sodóban, egy egy marinált eperrel, joghurthabbal, illetve bazsalikom kaviárral. És ezzel a 3 fogással készültünk.

Gasztrokult: Ne szépítsük, ezzel a sorral szinte bárkit levesztek a lábáról. Gratula hozzá és köszönöm a beszélgetést!

Ikon: Mi köszönjük, hogy eljöttél.

Cat Café Budapest - a legmacskásabb hely
Cat Café Budapest – a legmacskásabb hely

 

További cikkek a Gasztrokulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Gasztrokultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(képek: Gasztrokult/Gálosi Gergely)
(A cikk és a fotók az Ecocatering felkérésére készült)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.