Ikon a Gourmet Fesztiválon
Az Ecocatering meghívására fotóztunk a Gourmet Fesztiválon és bizony Debrecen ikonikus étterméhez is elértünk fotós-kóstoló-beszélgető túránk során.
Gasztrokult: Sziasztok. Kérlek, meséljetek az olvasóinknak egy kicsit magatokról, hogy kik vagytok és kit képviseltek?
Ikon: Durbák Norbert vagyok, az Ikon étterem séfje. Felettem, mint kreatív séf Pataki Péter áll most ténylegesen az Ikon csapatában. Debrecenből jöttünk ide a budapesti Gourmet Fesztiválra, és Debrecenben mondhatni a gasztronómia zászlóshajója vagyunk.
Gasztrokult: Prioritás a szakmában?
Ikon: Hitvallásunknak tartjuk a szezonalitást, illetve a kistermelőkkel való kéz a kézben történő munkát, odafigyelünk arra hogy a jó minőséget nyújtsunk a helyi értékeket támogatásával.
Gasztrokult: Erre nektek “menütök” is van, ha jól tudom.
Ikon: Igen. Példaként említeném a 30 kilométeres menünket, amihez a térségben 30 kilométeren belül fellelhető nyersanyagokat használjuk fel, azokkal dolgozzunk, illetve alkotunk az étteremben.
BUBLAB – Budapest • plants, deco & other awesomness
Gasztrokult: Ha jól tudom visszatérő nagy kedvenccel is érkeztetek.
Ikon: Most három étellel készültünk, első körben a Debreceni párossal, ami ugye elmaradhatatlan. Minden évben hozzuk – szeretik hála Istennek.
Gasztrokult: Egy újragondolt étellel is előrukkoltatok…
Második kőrben egy főételt hoztunk, viccesebb megfogalmazásban: egy “nem nyírségi gombóclevest”, ami igazából a nyírségi gombócleves főétellé átírt változata. Ugyanúgy megtalálható benne minden nyersanyag, hozzávaló, ami a leveshez kell, csak itt a burgonyagombócot krokettként használtuk fel, a borjú nyakat szelethúsként, és csináltunk hozzá egy meleg leveshabot.
Gasztrokult: A kedvencemhez érkeztünk, a desszerthez! Nálatok mi lesz a tányéromon?
Ikon: Desszertnek, mivel itt a Gourmet-en a gombóc és a kaviár a téma, ezért tápiókagyöngyöt főztünk egy tál sodóban, egy egy marinált eperrel, joghurthabbal, illetve bazsalikom kaviárral. És ezzel a 3 fogással készültünk.
Gasztrokult: Ne szépítsük, ezzel a sorral szinte bárkit levesztek a lábáról. Gratula hozzá és köszönöm a beszélgetést!
Ikon: Mi köszönjük, hogy eljöttél.
További cikkek a Gasztrokulton ITT érhetők el!
Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Gasztrokultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(képek: Gasztrokult/Gálosi Gergely)
(A cikk és a fotók az Ecocatering felkérésére készült)