Lőrincz György és Tarlósi Kornél közös vacsoraestje a Pörcben

Lőrincz György és Tarlósi Kornél közös vacsoraestje a Pörcben nem más, mint a két séf 6+4 fogásos borokkal párosított vacsorája – amely bármely vendéget elkápráztatja majd.
Többek között megjelenik az ételsorban a pörckrém, kacsamáj, csücsür és szürkeharcsa, csak pár ételt említve, utat engedve a meglepetés varázsának. Az ételeket pedig magyar borok kísérik.

Az esemény a korlátozott férőhelyek száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött, a foglalásokat a porcbisztro@gmail.com címre várják a szervezők.

Időpont: 2021.10.09.
Kettő vacsoraidőpontot biztosítanak, 18:00-kor kezdődő vacsorára, valamint a 21:00-kor kezdődőre tudnak asztalt foglalni.

Lőrincz György – a Casa Christa séfje
Lőrincz György 2016-ban nyerte el az Év séfjének járó elismerést a Bábel konyhafőnökeként.
Inspirációja: “Leginkább a tradicionális konyhát kedvelem, klasszikus és maszkulin alapanyagokkal. Szeretem az elfeledett vagy méltánytalanul háttérbe szorított ételeket.”
Lőrincz György igazi vendéglátós családból származik. Bár szülei igyekeztek lebeszélni a pályáról, ő mégis kitartott döntése mellett. Úgy tartja, hogy szakmában való sikerességhez a kulcsszó az egyediség és az alázat. A tálalt ételnek tartalmaznia kell a készítő karakterét, stílusát és értékeit!

Tarlósi Kornél – a Pörc Bisztró konyhafőnöke
Tarlósi Kornél igyekszik rámutatni magyar gasztronómiai örökségünk sokszínűségére, elfeledett ételeire. Missziója, hogy helyi termelőkkel együttműködve, szezonális alapanyagokra épülő ételkülönlegességeket készítve tudatosítsa gasztronómiánk gazdagságát. Mottója Bessenyei György tollából származó idézet: ,,Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, de idegenen sohasem.”

Lőrincz György és Tarlósi Kornél közös vacsoraestje a Pörcben
Lőrincz György és Tarlósi Kornél közös vacsoraestje a Pörcben

A fogások és a borok:

Köszöntő fogások – Büttner Attitude 2018
vászolyi vaj • kovászos kenyér
habosított vászolyi vaj, friss kovászos kenyérrel
pörc • lilakáposzta • turbolya
pörckrémmel töltött kosárka, fermentált lilakáposztával és turbolyával
zeller • bodza • széna
szénán füstölt zeller, zellerpürével, sarkantyúkás zellerraguval, savanyított zellerrel. zellerlevél majonézzel és fermentált bodzavirággal
by: Tarlósi Kornél

Első fogás – Büttner Muscat 2017
kacsamáj • rebarbara • eper
hízott kacsamáj zsírjában, rebarbarakrémmel és eperrel
by: Lőrincz György

Második fogás – Kékajtó ,,Faust”Kékfrankos 2018
marhaszegy • velőscsont
marha erőleves füstölt velőscsonttal és marhaszeggyel
by: Lőrincz György

Harmadik fogás – Söptei Harmónia
csücsür • csicsóka • szarvasgomba
ősmagyar, báránynyakkal töltött, alakorbúzából készült tésztaétel,
barnavajas csicsókahabbal és friss szarvasgombával
by: Tarlósi Kornél

Negyedik fogás – Söptei Kódex 2015
szürkeharcsa • petrezselyem • vizitorma
keszthelyi szürkeharcsa sült petrezselyemgyökérrel, vizitormás
petrezselyemgyökér mártással, petrezselyemolajjal, savanyított petrezselyemszárból készült raguval és friss vizitormával
by: Tarlósi Kornél

Ötödik fogás – Söptei Kettesben 2015
angus marhafartő • lilakáposzta • burgonya
bbq angus marhafartő steak almás-gyömbéres lilakáposzta salátával és héjában sült burgonyával (jack potato)
by: Lőrincz György

Meglepetés desszert – Feind Zeusz 2018

Utódesszert – Árpád Kávé Párlat

A borvacsora ára 24.990 Ft. A vacsora ára borpárosítás nélkül 19.990 Ft.
A Pörc – Bisztró és Delikát Facebook oldalát ITT találja minden kedves érdeklődő.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Gasztrokultot, lájkold + kövesd a Facebook oldalunkat és a cikket is! 
Youtube csatornánkat ITT találod.
Köszönjük!

A kép és szöveg sajtóinformáció. A cikk a programajánlóink egyike.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: