Sörbemutatókkal és nyílt kapukkal várnak hétvégén a kisüzemi sörfőzdék

Mi is a Nyitott Főzdék Napja? Az a kezdeményezés, amiben idén 25 magyar kisüzemi sörfőzde fogott össze, hogy június 5-én, egyszerre mutatkozzon be az érdeklődőknek, sörbemutatókkal és ezek mellett látogathatóvá tegye a főzdéjét.

Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője osztotta meg velünk a részleteket:

“A Győr-Moson-Sopron megyei Vaskakas sörfőzdében egyszerre két, most először kóstolható újdonsággal várják a vendégeket, a Pannonhalmi Apátsági Sörfőzde pedig nem csak sörökkel, hanem ugyancsak apátsági borokkal is készül.
Fejér-megyében, az Etyeki Sörmanufaktúránál szintén új sör bemutató, illetve sör-brunch várja a látogatókat, Székesfehérváron, a Hübrisnél a szakmai programok mellett pingpong és csocsóbajnokság lesz. Martonvásáron, a Vandál Brewing egyebek mellett sörpárlat kóstolóval, a kápolnásnyéki Nyéki Sör pedig mangós újdonsággal is készül!
Igazi tóparti sörélményekkel vár mindenkit Balatonvilágoson a Hedon, Dombóváron pedig a Kissler Sörfőzde kertje telik meg élettel és finomságokkal a környékbeli kézműves termelők jóvoltából.
Pécsen a SteamCraft Brewery főzdéjét ismerhetik meg jobban az érdeklődők, Kiskunhalason pedig az Oázis Sörfőzde mutat meg mindent, amit a sörkészítésről tudni érdemes.
Törökszentmiklóson az Ugar Brewery több kvízzel is készül, amelyeken értékes sörcsomagokat sorsol ki, Ózdon vakteszttel vár a Bolyki Serház, Tiszafüreden pedig akár a kézműves sörök mellé magyar gint is kóstolhatnak a vendégek.
Békés-megyében a Szent András Sörfőzde, a Viharsarok sörfőzde és az Elixbeer főzdéje is bejárható lesz, Tokajban a BAZ Beer udvarában a látogatók megismerkedhetnek a házi sörfőzéssel, vagy akár közös sör-bor kóstolón, illetve főzde- és dűlőtúrán vehetnek majd részt.
A fővárosban, illetve Pest-megyében négy kisüzem is várja a látogatókat. A Fehér Nyúl Sörfőzdében ízhiba kóstoló, a First Craft Beernél kerti party, Csepelen, a Rizmajer Sörfőzdében alkoholmentes fickósör kóstoló, a Fóti Kézműves Sörfőzde mellett pedig koncertek, és veteránautó találkozó is lesz.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A szervezők kérik a hatályos járványügyi intézkedések betartását! A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.”

 

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Gasztrokultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: