Az Aranyhal Vendéglő Zuglóban

Az ősz folyamán egy hideg, esős napon jártunk a környéken és Airchef barátom ajánlása jutott az eszembe – így betértem párommal egy vacsorára.

Nem tesztelni mentem a helyszínt, csupán egy csendes helyre vágytunk aznap este. Aztán a minap megláttam, hogy  az Aranyhal Vendéglő bekerült a Magyar Konyha Top10-be – gondoltam leírom a tapasztalataimat nektek.

Az aznapi hideg miatt a kerti részt nem erőltettük, inkább bent ültünk le – csendes, nyugodt hely, hangulatos fényekkel.

Az étlap elég sokszínű – a hely történetét ismerve, az eredeti halételek mellett kacsából és disznóból készült fogásokat is találtunk.

aranyhal_vendéglő_01
Nem, ők nem rendelhetők meg – ellenben nagyon szépen igazodik az akvárium a helyszínhez

Az estét egy kellemes haltepertővel nyitottuk, ami mellé friss zöldeket kaptunk és fehér kenyeret. Annak, aki kedveli, vagy épp még nem evett, annak mindenképp ajánlom, hiszen nem minden sarkon lehet kapni.

aranyhal_vendéglő_02
Haltepertő az Aranyhal Vendéglőben

Nem hagytuk ki a  “Legendás gulyásleves”-t se. Tartalmas, közepesen fűszerezett, kellemes – mondhatni vidékies – ízvilágú volt és nem lehetett panasz a mennyiségére se – ez nem a kis csészés verzió.

aranyhal_vendéglő_04
Legendás gulyásleves – Aranyhal Vendéglő

Ezután már folytatnom illett a rendesen húsos ételsort: az omlós cigánypecsenye steak, “kakastaréjjal” és hasábburgonyával fogásra esett a választásom, míg párom a kacsamelles pappardelle-t kért, olívabogyósan.

aranyhal_vendéglő_03
Omlós cigánypecsenye steak, “kakastaréjjal” és hasábburgonyával – Aranyhal Vendéglő

Nos, amint a képen is látható, a hús szép vastagságú, a “kakastaréj” pedig egy kisebb adag sült szalonna. Nem egy fogyókúrás adag az tény. A hús puha volt, a taréj ideálisra sütve – jól illeszkedtek egymáshoz.
A saját ízlésemhez talán kicsit sok volt a pirospaprika utóbbin, de ezt mindenki maga döntse el, mikor megkóstolja.

aranyhal_vendéglő_05
Kacsamelles pappardelle – Aranyhal Vendéglő

A kacsamell csíkokkal és lágy öntettel, illetve olívabogyós pappardelle-be is belekóstoltam. A kacsa lágy volt, a hozzá használt fűszerezés az öntetben jól passzolt az olívabogyókhoz és rukkolához – bár a zöldből nekem díszítésnyi is elég lett volna, amúgy teljesen kerek volt ez az étel is.

Összességében pozitív véleményem alakult ki az Aranyhal Vendéglőről. Csendes, nyugodt. Az ember leül, slowra kapcsol és élvezi a közepes-nagy adag ételeket, amik egy része vidék ízeit idézi. Nem lohol aktuális trendek nyomában, de így van rendben a hely – szerintem.

Aki arra jár, térjen be és próbálja ki bátran.
(Az Aranyhal Vendéglő Budapesten, a XIV. kerületben, a Thököly út 121. alatt található)

Gasztronómiai támogatónk:

Merlot 2015 - szűretlen, spontán erjesztett természetes borok a Nyolcas és Fia pincétől! Borkészítés tisztán és tisztességesen.Nyolcas és Fia Borház.
Szűretlen, spontán erjesztett természetes borok a Nyolcas és Fia Borháztól!
Borkészítés tisztán és tisztességesen.

 

 

 

 

 

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Gasztrokultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

A cikk saját, szubjektív véleményt tartalmaz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: