Panificio Il Basilico – Il Giorno Della PIZZA (Szentendre*)
….36 hónapig érlelt sonka, saját mozzarella, különleges paradicsomszósz…ez csupán néhány azok közül, amik szerepelnek azon a listán, amivel ezen a különleges pizza-napon mindenkit várnak Szentendrén.
Szabi, a Panificio il Basilico pék- és pizzamestere: “Erre a napra Olaszországból, pontosabban Firenzéből hazaféle tartva (egy többnapos ősbúza-workshopról jövet) fogok igazi itáliai alapanyagokat beszerezni. A pizzavilágbajnokságot (Campionato Mondiale Della Pizza 2017. május, Párma) „megjárt” pizzámat is „étlapra tesszük” ezen a napon Szentendrén, amelyhez ismét a kedvenc alapanyagaimat vetem be: mangalicatarja, spárga és sós, sült eper. A jelenlegi legnagyobb, leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót (Graziano Bertuzzo Scuola Italiana Pizzaioli – pizzaiskola) is elvarázsolta ez a pizza Pármában, a világbajnokságon.”
A nap extra érdekessége: kövön őrölt, teljes kiőrlésű búzából és almakovásszal készült pizzatészta is lesz!
Természetesen a pizzán kívül más, Itália ihlette ételekkel is készülnek majd, hiszen rengeteg szezonális olasz-magyar finomságok is kikerül ilyenkor a konyhából.
Időpont: 2017. július 14., péntek 12-22 óráig
Helyszín: 2000 Szentendre, János utca 2. – Bükkös-patak partja
*a szervezők a változtatás jogát fenntartják!
Az eseményt facebookon ITT találod!
További programok a Gasztrokulton ITT érhetők el!
Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Gasztrokultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(kép: sajtóinformáció, facebook)